To nie tylko jakość, którą potwierdza światowa popularność, ale przede wszystkim promowanie sztuki picia kawy w najlepszy sposób, czyli po włosku. Kawa Cellini już od prawie 80 lat zadowala swoim smakiem najbardziej wymagających miłośników tego naparu. Przekonaj się, że warto się w nią zaopatrzyć, jeśli aromat kawy nie jest Ci obojętny.
Dlaczego kawa Cellini jest tak wyjątkowa? Za nieprzeciętnym produktem kryje się coś więcej. Doskonałe mieszkanki są rezultatem przekazywanej z pokolenia na pokolenie tradycji powolnego palenia kawy, połączonej z nowoczesnymi pracami laboratoryjnymi. Kawa, którą wsypujesz do ekspresu lub filiżanki, pochodzi z najlepszych, światowych plantacji i jest jedną z najzdrowszych odmian, co potwierdzają liczne certyfikaty.
Cellini – kawa pachnąca Toskanią
Ma głęboki smak i wyjątkowy aromat, który rozpoczyna słodka czekolada, potem wyraźne, choć krótkie nuty orzecha, a na końcu delikatny akcent doskonale wypalonego karmelu. Na ostatecznym etapie spożywania jej smak zamyka lekka i charakterystyczna gorycz. Doskonale dodaje energii w klasycznym espresso i stanowi idealną bazę do budowania różnorodnych napojów kawowych. Pierwsza palarnia powstała w roku 1946 i była efektem marzeń o doskonałej kawie młodego Amleto Pieri, który był brokerem zielonych ziaren kawy w Toskanii. Potem jego pracę kontynuował wnuk Sergio i następne pokolenia rodziny, które doprowadziły markę na sam szczyt. Grupa Cellini powstała tak naprawdę w roku 1985 we włoskiej Genui, z połączenia palarni Columbia należącej do rodziny Pieri, marki Eureka i Filicori.
Jakie są zalety kawy Cellini?
Za nieprzeciętną jakością Cellini stoi wieloletnie doświadczenie palaczy kawy, innowacyjny proces produkcji oraz potrójna kontrola każdego etapu produkcji. Uzyskany smak jest połączeniem tradycji i nowoczesności, które sprawiły, że Cellini uzyskała status lidera na światowym rynku wysoko cenionych producentów kawy. Prezentuje nie tylko wyjątkowe walory smakowe, ale jest także jedną z najzdrowszych kaw na świecie, ponieważ w procesie tworzenia kawy udało się praktycznie do zera, ograniczyć szkodliwy związek ochratoksyny A.
Cellini ma jeszcze jedną zaletę – promuje włoską kulturę picia kawy, a smak prezentuje precyzyjne wywarzenie pomiędzy słodkością arabiki i goryczą robusty. Espresso prezentuje wyjątkową gęstość, orzechowo-palisandrowy odcień i cremę – długo utrzymującą się na powierzchni piankę. W ofercie Cellini dostępne są klasyczne rodzaje kaw – ziarnista, mielona, instant, BIO i bezkofeinowa. Nowością są kapsułki, które idealnie wpisują się w szybki styl życia, pozwalający na cieszenie się tym unikalnym smakiem kawy!